Početna  /  O nama  /  Povijest

YimoR povijest

YIMOR d.o.o. Domaljevac

S. Radića 22, 76233 Domaljevac, BiH
Telefon: ++ 387 (0)31 791-047
Telefax: ++ 387 (0)31 792-016
Web: www.yimor.ba
E-mail: info@yimor.ba
Facebook.com/yimor.domaljevac

''YimoR'' d.o.o. Domaljevac je obiteljska firma familije Oršolić, osnovana 1989. godine i jedna je od prvih privatnih veletrgovinskih firmi u Bosni i Hercegovini. Registrirana je za obavljanje proizvodnih, trgovačkih i ugostiteljskih djelatnosti.

Od 1989. do 1992. godine uz razvijenu veleprodaju imala je i 27 maloprodajna objekta na teritoriji općina Bos. Šamac, Modriča, Orašje, Odžak i Gradačac, sa ukupno 73 radnika. Tada je u posjedu imala i pržionicu kave, te u pripremi otvaranje pekare i tvornice sokova.

YimoR d.o.o. - O nama
YimoR d.o.o. - O nama
YimoR d.o.o. - O nama
YimoR d.o.o. - O nama

Tokom rata 1992 - 1995. godine, sva imovina "YimoR-a" biva uništena, opljačkana i devastirana. Već 1994. godine, prije potpisivanja Deytonskog mirovinskog sporazuma, firma obnavlja svoj rad, osniva veleprodaju, otvara prve maloprodajne objekte, instalira hladnjače, gradi upravnu zgradu i intezivno zapošljava nove radnike.

Trenutno posjeduje veleprodaju i 40 maloprodajnih objekata tipa prodavnica, marketa, supermarketa, te Trgovačko - poslovni centar, veličine 8200 m². Zapošljava preko 400 radnika.

Zanimljivo o YimoR-u

Osnivači firme su braća : Y-JOSIP I-ILJO M-MATO OR-ORŠOLIĆ = YimoR
Prvi poslovni partneri Yimora su bili: BOSNAPRODUKT Gradačac, AGROPLOD Resen, LASTA Čapljina, SAPONIJA Osijek, SLOBODA Osijek i METEOR Đakovo


U toku 2005. godine, na vlastitoj parceli, u centru Domaljevaca tokom istražno geoloških radova otkrivena je voda za piće, koja sa fizičko-hemiskog, te bakteriološkog stanovišta odgovara propisima Pravilnika o higijenskoj i zdravstvenoj ispravnosti vode za piće, što je potvrđeno i od nadležnih institucija Federacije Bosne i Hercegovine.

Dalje analize su pokazale da ova voda ima mineralno-termalna svojstva, te da se njena bušotina nalazi na bogatom nalazištu isplativom za komercijalizaciju.

Dodatne informacije o nama, našem prodajnom asortimanu i uslugama možete zatražiti preko naših
stranica za kontakte.

YimoR d.o.o. Domaljevac