Prva tvornica sladoleda u BiH

Tvornica sladoleda koju pokrećemo ove godine ujedno je i jedan od najvećih projekata u 34. godine postojanja kompanije. Vrijednost projekta je oko 15 miliona KM, a ulaganjem u najkvalitetniju opremu, tehniku i tehnologiju buduće tvornice sladoleda bit će otvoreno oko 100 novih radnih mjesta.
Riječ je o jedinstvenom projektu u Bosni i Hercegovini, zahvaljujući kojem ćemo postati prvi proizvođač najkvalitetnijeg sladoleda, pravljenog po posebnoj recepturi i pripremljenog po najvećim standardima.

 

Sladoled će biti dostupan svim BH sladokuscima i potrošačima po pristupačnim cijenama. Plan je, između ostalog, dio proizvodnje od oko 70% pripremiti i za izvoz, čime će YimoR postati i prvi izvoznik sladoleda proizvedenog u BiH na ino tržištu.

 

Prva tvornica sladoleda u BiH svoje poslovanje utemeljit će na osnovnoj filozofiji proizvodnje – stvoriti najkvalitetniji sladoled po pristupačnim cijenama, pripremljen po posljednjim svjetskim standardima kvalitete i po originalnoj visoko kvalitetnoj recepturi, koji će osvojiti sve one koji uživaju u ovoj poslastici kako u BiH, tako i u zemljama uvoznicama.

Podsjećamo, dosadašnja djelatnost firme YimoR je trgovina, prijevoz i ugostiteljstvo, a u vlasništvu kompanije je i MEGA Diskont – prvi BH diskont. U svojoj mreži prodavnica nudimo bogat asortiman roba široke potrošnje, prehrane i neprehrane, tekstila, igračaka, posuđa itd. U ponudi se nalazi preko 600 brendova s oko 10.000 artikala koju čine mnogobrojni proizvođači iz BiH kao i poznate kompanije iz inostranstva, od kojih je YimoR za većinu njih direktni uvoznik. Posebno se ističu kvalitetni CLASSY proizvodi koji su u vlasništvu YimoR- a dostupni po izuzetno pristupačnim cijenama poput Classy mlijeka, vrhnja, jogurta, šećera, konditorskih proizvoda, majoneze, začina, supa, konzervirane ribe, smrznutog povrća te brojni drugi.
S projektom izgradnje Tvornice sladoleda ove godine YimoR otvara novo poglavlje u poslovanju i na ino tržištu.